Karen van Dooren

OVER het werk

Mijn werk gaat over het belangrijkste wat er is. Het leven met anderen, in een wereld. De mens maakt keuzes die de wereld veranderen. De natuur lijkt ondergeschikt aan het menselijk ingrijpen. Daarom maak ik poëtisch maar kritisch werk. De sculpturen en schilderijen gaan over kwetsbare wezens en werelden. Ik meng verschillende werelden, die van mens, natuur en dier.  
Ik geef vorm aan het leven door middel van dieren. Bij voorkeur normale, bruine dieren die in de nabijheid van mensen leven. Ik vermenselijk de dieren, zodat de kijker aspecten van zijn eigen leven in hen kan projecteren. De grens tussen mens en dier vervaagt.  

Mijn naam is Haas

Bezem, taxidermie, koffie

Charlotte weet meer

Taxidermiekunst

Sneeuwbol der koloniën

Installatie. Katoen, klei, houtwol, MDF, pluche. 

Charlotte’s dromen

Taxidermiekunst

NEEM CONTACT OP

Blindevinken@ziggo.nl