Over

Hoe het begon…

Sinds eind jaren tachtig organiseert FedOS vzw tentoonstellingen met én voor kunstenaars 50+. Stap voor stap werd de lat steeds hoger gelegd en steeg het niveau. FedOS vzw is uitgegroeid tot een sterke speler in het promoten van kwaliteitsvolle KUNST 50+. 

2018
In 2018 lanceerde FedOS vzw in Plantentuin Meise de kunstwedstrijd Natura Artis Magistra: de natuur als leermeester van de kunst. De jury selecteerde 123 werken die werden tentoongesteld in het kasteel van Bouchout op het domein van Plantentuin Meise.  

2020
De samenwerking tussen Plantentuin Meise en FedOS vzw werd verder gezet in 2019 en groeide uit tot de prachtige kunstroute Natura Inspiratus 2020. Meer dan 200 kunstenaars gaven vorm aan de kunstroute onder het motto ‘de natuur inspireert’. Het schitterend parcours  wist 80 000 bezoekers te bekoren. Een record in deze bizarre tijden! 

2022
Zoals Natura Inspiratus het mooi samenvat laten niet alleen de kunstenaars, maar ook de organisatoren zich inspireren door de natuur. De natuur ondergaat de seizoenen blijft groeien, bloeien en weet ons telkens weer te verrassen. Daarom zal Natura Inspiratus, net als de beroemde reuzenaronskelk uit de Plantentuin Meise, vanaf nu tweejaarlijks bloeien tijdens de Biënnale Natura Inspiratus. Wel met een frisser geurtje…