Ann Hoedt

OVER het werk

Ik ben Ann Hoedt en woon in Roeselare waar ook mijn atelier is gevestigd. Als beeldend kunstenaar ben ik vooral bezig met registratie van de natuur en processen die door de natuur veroorzaakt worden vast te leggen. Dit zowel na langdurige observatie als vanuit de herinnering of fantasie. Via deze invalshoek probeer ik, zoekend en aftastend, vorm te geven aan het onzegbare, ongrijpbare proces van groei, bloei en verval als metafoor voor het leven.  

Dit alles als een fictief archief voor later. Binnen deze speeltuin werk ik met heel diverse materialen en zowel 2-als 3 dimensioneel. Ook ingrepen van de natuur zelf op de drager wordt meegenomen in mijn werken.  

De installatie die ik hier toon kwam tot stand door die sporen van de natuur. Hier toon ik een aantal (25) onbeschreven schriften die na langdurige blootstelling aan de aarde hun eigen verhaal, de taal van de natuur vertellen. De natuur heeft ze beschreven en hun waarheid als het ware naar boven gebracht. De schriften lagen tussen 3 tot 7 maanden onder de aarde vooraleer ze terug boven werden gehaald. Nadien werden ze stukje bij beetje gefixeerd met was.  

Verder ben ik ook nog docent projectatelier en tekenkunst aan dé academie Ieper. Ik studeerde af aan Luca school of arts Gent als “meester in de beeldende kunst”

Livres de vérité 

Was, hout, papier, aarde en vegetatieresten